Home

Kwaliteit en flexibiliteit staan bij ons op de eerste plaats

Welkom bij Comeco

COMECO werd opgericht in 1971 en maakt sinds september 2015 deel uit van de Belgian pork group

De Belgian pork group is markleider in België en tevens de grootste uitvoerder van varkensvlees.

Door groot respect voor het dier en door strikte navolging van de strengste hygiëne regels werken we met ons hele team, van de eerste tot de laatste schakel, aan een lekker en gezond stukje vlees.
 

Erik Dieu - plant manager Comeco

Belgian Pork Group draagt dierenwelzijn hoog in het vaandel

westvlees

In nasleep van de recent vrijgekomen beelden van dierenmishandeling in het slachthuis van Tielt krijgen we veel vragen van bezorgde klanten.

Vooreerst kunnen we bevestigen dat het vernoemde slachthuis geen varkensvlees levert aan de Belgian Pork Group. 

We wensen ons daarnaast uitdrukkelijk te distantiëren van dergelijke gruwelijke praktijken.  Onze werknemers die met levende dieren omgaan, doen dit met de grootste zorg en doen hun uiterste best om hen lijden, stress en pijn te besparen. Er wordt bovendien op toegezien dat de regels hieromtrent strikt worden opgevolgd.

Dierenwelzijn is één van topprioriteiten voor Belgian Pork Group. Daarom hebben we ism de KULEUVEN opleidingsprogramma’s lopen in de verschillende sites van de groep voor het personeel dat dagelijks omgaat met de levende dieren.  Hierin  worden dagelijkse praktijksituaties en -processen geanalyseerd, besproken en continu verbeterd.

Naast de vorming van onze medewerkers wordt er ook continu geïnvesteerd in de infrastructuur in het teken van verbeterd dierenwelzijn: beweegbare losplatforms, geluidswerende staldeuren, drinknippels in de muren, geïsoleerde vloeren, ... Om de dieren maximale rust te bieden verblijven ze in relatief kleine groepjes in de wachtruimte, wordt er toegezien dat er geen vermenging kan gebeuren met andere groepen dieren, en wordt er voldoende tijd en plaats voorzien om te kunnen rusten

Wij hopen u hiermee aan te tonen dat BPG dierenwelzijn aanziet als een elementair onderdeel van ethisch verantwoord ondernemen.

Ontdek het ruime jobaanbod bij Comeco

De strengste kwaliteitsnormen